Папа Римський назвав дату народження Ісуса Христа помилковою Автор: lesya · Опубліковано: 22.11.2012 23:51 · Розділ: Релігія

За твердженням Папи Римського, християнський календар заснований на прорахунку – загальноприйнята дата народження Ісуса Христа є помилковою.

Так, у новій книзі Папи Римського Бенедикта XVI, яка стала останнім томом трилогії "Ісус з Назарету", зазначається, що весь християнський календар заснований на помилці.

Книга, яка визвала небувалий суспільний інтерес, присвячена роздумам над дитинством Ісуса. Вона вийшла мільйонним тиражем і минулого тижня з’явилася на прилавках книжкових магазинів в 50 країнах світу.

У книзі глава Римо-католицької церкви роздумує над датою народження Христа. Понтифік вважає, що Ісус народився на кілька років раніше, ніж прийнято вважати.

Помилку допустили в VI столітті нашої ери, а зроблена вона була основоположником літочислення від Різдва Христового римським абатом Діонісієм Малим.

"Розрахунок початку нашого календаря, заснованого на даті народження Ісуса, - був зроблений Діонісій Малим, який припустився помилки в своїх розрахунках на кілька років, - пише Бенедикт. – Насправді ж Ісус народився кількома роками раніше".

До речі, твердження, ніби християнський календар заснований на невірній даті, не нове. За різними версіями, Ісус народився в проміжку між 7-м та 2-м роком до нашої ери. Тепер же гарячі дебати викликав той факт, що сумніви з приводу одного з наріжних каменів християнської традиції були підняті лідером Церкви, яка об’єднує більше мільярда католиків з усього світу.

Діонісій Малий народився у Східній Європі. У 525 році папа римський Іоанн І доручив йому скласти великодні таблиці. Відмовившись від тодішнього літочислення, яке брало початок від першого року правління жорстокого гонителя християн римського імператора Діоклетіана, Діонісій запропонував нову систему розрахунку років. За основу нового літочислення чоловік взяв дані з Євангелій. Згідно з Євангелієм від Луки, Ісусу на початок проповідницької діяльності було близько 30 років, а розіп'ятий він був у переддень іудейської паски за часів правління імператора Тіберіу. Використовуючи існуючу методику числень дат Пасхи, Діонісій Малий встановив, що Воскресіння Ісуса Христа припадає на 25 березня 31 року від дати його народження.

У VIII - IX століттях літочислення, введене Діонісієм Малим, розповсюдилося в країнах Західної Європи.

Крім роздумів над народженням Спасителя, Папа в новій книзі написав про традиції сцени Різдва Христового. Понтифік розповів, що при народженні Ісуса не було ні биків, ні ослів, ні інших тварин, яких так часто зображують на різдвяних картинах.

У книзі Папа Римський відкинув аргументи деяких вчених, які заявляють, що Ісус народився в Назареті, а не у Віфлеємі.

Джерело: http://www.segodnya.ua

Інші новини розділу

  • У Лондоні виставлять на продаж "Біблію грішників", що закликає чинити перелюб

    У Лондоні виставлять на продаж "Біблію грішників", що закликає чинити перелюб · lesya · 23.10.2015 20:48

    У Лондоні на торги виставлять унікальний екземпляр Біблії, що більше відома, як «Біблія для грішників». Вік книги – не менше чотирьох сотень років, і в ній народ закликають до перелюбодійства.


  • У Ватикані обурені зізнанням польського священика у гомосексуалізмі

    У Ватикані обурені зізнанням польського священика у гомосексуалізмі · lesya · 05.10.2015 20:33

    Істина – річ добра, але не завжди корисна. І далеко не у всіх ситуаціях потрібно рубати правду-матку. Навіть якщо ти – священик, і брехня вже сама по собі тобі не пасує.

    В цьому недавно довелося переконатися одному польському священику – Ватикан неабияк обурило його недавнє зізнання. Ще б пак, католицький священнослужитель на увесь світ заявив, що є… гомосексуалістом. Більше того, він виступив із вимогою до Ватикану відкинути стереотипи і змінити своє ставлення до геїв.


  • Віру в Бога оголосили психічним захворюванням

    Віру в Бога оголосили психічним захворюванням · lesya · 15.09.2015 15:14

    Релігія, покликана нести добро та злагоду, часто призводить до протилежного ефекту: замість того, щоб дарувати людям мир та спокій, вона часто розпалює війни та ворожнечу. А все тому, що знаходяться такі, кому за допомогою релігії вигідно управляти натовпами людей, яким неохота самостійно мислити. Останні ж воліють покластися на когось, жити за продиктованими правилами, мотивуючи все вірою в Бога.


  • Папа Франциск дозволив відпускати гріхи жінкам, що скоїли аборт

    Папа Франциск дозволив відпускати гріхи жінкам, що скоїли аборт · lesya · 02.09.2015 13:22

    Колись релігія правила світом, і в багатьох країнах ще й дотепер збереглися ці правила Однак в Європі ситуація склалася по-іншому, тож священикам доводиться враховувати зміну потреб та уподобань своєї пастви, а також основні суспільні тенденції. Саме тому церква, принаймні католицька, останнім часом стає все більш лояльною до «гріховних» потреб людства.


  • В Детройті масово протестують проти статуї Сатани

    В Детройті масово протестують проти статуї Сатани · lesya · 28.07.2015 21:10

    Мешканцям американського Детройта неабияк не сподобалася витівка місцевих сатаністів - в ніч на двадцять п’яте липня представники Церкви Сатани встановили у Детройті статую сатанинського божества. Виготовлений він із бронзи, а ім’я йому Бафомет.