Папа Римський напише книгу про дитинство Ісуса Автор: lesya · Опубліковано: 05.10.2012 21:38 · Розділ: Релігія

Папа Римський Бенедикт XVI вирішив написати книгу про дитинство Ісуса. Вона повинна побачити світ вже до Різдва Христового. Договір про публікацію книги було підписано ще 21 вересня Ватиканським видавничим домом (бібліотека Editrice Vaticana) та італійським видавництвом Rizzoli. Схоже, що книга вже майже написана, і зараз залишилося її відредагувати.

У Ватикані стверджують, що Папа Римський пише книги сам. Це й не дивно, адже Йозеф Ратцінгер - відомий богослов та професор. Книга, яка повинна вийти вже найближчим часом, не перша в творчому доробку Папи. Раніше він написав і видав дві книжки про Сина Божого. Одна отримала назву «Ісус з Назарету. Від хрещення в Йордані до Преображення», друга побачила світ під заголовком «Ісус з Назарету. Від входу в Єрусалим до Воскресіння».

Яку назву отримає нова книга, не повідомляється. Однак точно відомо, що вона присвячена ранньому дитинству Ісуса. Мета видання - максимально наблизити читачів до особистості і послань Ісуса. За словами експертів, робота Папи Римського матиме величезне значення як з богословської, так і з наукової точки зору.

Поки що невідомо, звідки Папа Римський черпав відомості під час написання своєї книги. До речі, саме цей факт став приводом для багатьох чуток та домислів. Адже в канонічних Євангеліях інформації про цей період життя Ісуса дуже мало: народився, переховувався від царя Ірода, який знищував немовлят, охрестився... А далі - вже про діяння в зрілому віці.

Є ще, правда, апокрифічні Євангелія, які оповідають про маленького Христа. Серед них - «Євангеліє дитинства» від Фоми та «Арабське Євангеліє дитинства». Однак ці джерела вважаються єретичними.

Так, тексти "дитячих" апокрифів представляють собою збірники байок, які з певних міркувань церква відкинула. Можливо, тому, що в деяких байках Ісус постає не надто добрим. Приміром, той же Фома писав про п'ятирічного Ісуса:

"Після цього Він (Ісус) знову йшов через поселення, і хлопчик підбіг і штовхнув Його в плече. Ісус розсердився і сказав йому: «Ти нікуди не підеш далі», і дитина одразу ж впала й померла. А ті, хто бачив подію, говорили: «Хто породив таку дитину, що кожне слово Його вершиться в діяння?». І батьки померлої дитини дорікали Йосипу, кажучи: «Раз у тебе такий син, ти не можеш жити з нами. Або навчи Його благословляти, а не проклинати, бо діти наші гинуть… І Йосип покликав хлопчика і лаяв Його, кажучи: навіщо Ти робиш те, через що люди страждають і зненавидять нас і будуть переслідувати нас. І Ісус сказав: «Я знаю, ти говориш не свої слова, але заради тебе Я буду мовчати, але вони повинні понести покарання». І ті, хто звинувачував Ісуса, негайно осліпли».

Тим не менше, книга сильно заінтригувала громадськість - як віруючу, так і атеїстичну. Звідки ж у Йозефа Ратцінгера інформація? Якими фактами він володіє? Може, було знайдено який-небудь древній папірус? Однак чекати залишилося недовго - до Різдва ситуація проясниться.

Джерело: http://www.kp.ru/

Інші новини розділу

  • У Лондоні виставлять на продаж "Біблію грішників", що закликає чинити перелюб

    У Лондоні виставлять на продаж "Біблію грішників", що закликає чинити перелюб · lesya · 23.10.2015 20:48

    У Лондоні на торги виставлять унікальний екземпляр Біблії, що більше відома, як «Біблія для грішників». Вік книги – не менше чотирьох сотень років, і в ній народ закликають до перелюбодійства.


  • У Ватикані обурені зізнанням польського священика у гомосексуалізмі

    У Ватикані обурені зізнанням польського священика у гомосексуалізмі · lesya · 05.10.2015 20:33

    Істина – річ добра, але не завжди корисна. І далеко не у всіх ситуаціях потрібно рубати правду-матку. Навіть якщо ти – священик, і брехня вже сама по собі тобі не пасує.

    В цьому недавно довелося переконатися одному польському священику – Ватикан неабияк обурило його недавнє зізнання. Ще б пак, католицький священнослужитель на увесь світ заявив, що є… гомосексуалістом. Більше того, він виступив із вимогою до Ватикану відкинути стереотипи і змінити своє ставлення до геїв.


  • Віру в Бога оголосили психічним захворюванням

    Віру в Бога оголосили психічним захворюванням · lesya · 15.09.2015 15:14

    Релігія, покликана нести добро та злагоду, часто призводить до протилежного ефекту: замість того, щоб дарувати людям мир та спокій, вона часто розпалює війни та ворожнечу. А все тому, що знаходяться такі, кому за допомогою релігії вигідно управляти натовпами людей, яким неохота самостійно мислити. Останні ж воліють покластися на когось, жити за продиктованими правилами, мотивуючи все вірою в Бога.


  • Папа Франциск дозволив відпускати гріхи жінкам, що скоїли аборт

    Папа Франциск дозволив відпускати гріхи жінкам, що скоїли аборт · lesya · 02.09.2015 13:22

    Колись релігія правила світом, і в багатьох країнах ще й дотепер збереглися ці правила Однак в Європі ситуація склалася по-іншому, тож священикам доводиться враховувати зміну потреб та уподобань своєї пастви, а також основні суспільні тенденції. Саме тому церква, принаймні католицька, останнім часом стає все більш лояльною до «гріховних» потреб людства.


  • В Детройті масово протестують проти статуї Сатани

    В Детройті масово протестують проти статуї Сатани · lesya · 28.07.2015 21:10

    Мешканцям американського Детройта неабияк не сподобалася витівка місцевих сатаністів - в ніч на двадцять п’яте липня представники Церкви Сатани встановили у Детройті статую сатанинського божества. Виготовлений він із бронзи, а ім’я йому Бафомет.